• Obserwuj nas

Wąkrotka azjatycka – idealna do cery naczynkowej

Znana od tysięcy lat roślina, która występuje w Indiach oraz Chinach. Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne. W kosmetyce uważana jest za roślinę odpowiedzialną za długowieczność. Roślina słynie ze swojego pozytywnego wpływu na skórę dzięki aktywnym substancjom o działaniu przeciwzapalnym.

Wąkrotka azjatycka stosowana jest do cery naczynkowej i wrażliwej.

Zawarte w roślinie aktywne związki o nazwie triterpeny stymulują syntezę kolagenu zwiększając w efekcie elastyczność i napięcie naczyń. Dlatego roślina wykorzystywana jest w kosmetykach, stosowanych w przypadku problemów z cerą naczynkową, a także używana jest w produktach do cery wrażliwej oraz skłonnej do zaczerwień .

Zioło poprawia mikrokrążenie skórne, zmniejsza przepuszczalność naczyń, dzięki czemu redukuje pajączki oraz przyspiesza leczenie żylaków, owrzodzeń czy odleżyn. Roślina bogata jest także w cenne dla skóry witaminy A, C, K, E, co ma działanie antyoksydacyjne. Jeśli więc zmagasz się z problemem wrażliwej skóry, wypróbuj Organic life Serum botaniczne przeciw rozstępom, które w swoim składzie zawiera wyciąg z Wąkrotki azjatyckiej.

Kosmetyki z Wąkrotka azjatycka

1 Comments

  • Słyszałem już wiele dobrego o tej roślinie, muszę wypróbować na własnej skórze

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Shopping cart